top of page

Yes it is

עודכן: 2 באפר׳ 2023

“זה היה נסיון שלי לכתוב מחדש את This Boy. לא ממש הצליח”.

כך התייחס לנון בצורה הומריסטית לשיר Yes it is. ישנם קווי דמיון ברורים בין This Boy ל Yes it is: פריטת האקורדים על הגיטרה, מקצב הוולס וההרמוניות התלת קוליות, אבל השיר שונה בבגרותו, במילים האישיות יותר והשפעתו הברורה של דילן. לנון כתב את השיר בסביבות ינואר, תחילת פברואר 1965, בביתו שבקנווד. פול סיפר: “הייתי איתו בקנווד כשכתב את השיר, אבל ההשראה היתה לגמרי שלו, רק עזרתי לו לסיים את הכתיבה. זו בלדה טובה. בכלל ג’ון כתב כמה בלדות נהדרות”.

בבוקרו של ה 16 בפברואר 1965, הביטלס מגיעים עם בריאן אפשטיין למשרדי EMI שנמצאים במנצ’סטר סקוור שבלונדון (שם הצטלמו לעטיפת אלבום הבכורה שלהם). הם מגיעים לשם על מנת להיפגש עם יו”ר מועצת המנהלים של EMI, סר ג’וזף לוקווד. מטרת הפגישה היתה להביע את הערכת החברה כלפי התרנגולת שמטילה ביצי זהב עבורם ולהעניק להם תקליטי זהב ועוד פרסים ומתנות שזכו בהם מרחבי העולם, בין היתר גם בובות יפניות בדמותם שהגיעו מהשלוחה של EMI ביפן.

אחה”צ, מגיעה הלהקה לאולפן וממשיכה לעבוד על I Need You של ג’ורג’ שהעבודה עליו החלה ביום הקודם. זה היה סשן ההקלטות השני שלהם עבור 1965. הם מסיימים את Another Girl של פול שעליו החלו לעבוד יום קודם גם כן. בשעה 5 בערב, מתפנים הביטלס ל Yes It Is ומקליטים 14 טייקים של טרק הבסיס. ג’ון שר בהם רק על מנת לכוון את חברי הלהקה.

הנה הטייק הראשון:

לאחר מכן, בשעה 19:00, הם מקדישים 3 שעות עד השעה 22:00, להקלטת ההרמוניות הקוליות של ג’ון פול וג’ורג’ ועוד תוספות שמוניות על גבי טרק הבסיס. שווה להאזין לוידאו הזה שמדגיש את השוני בקולות של כל אחד מהם ואת העבודה הנפלאה שנעשתה בגזרת ההרמוניות.

תוספת מעניינית היא הצליל המיוחד שהוסיף הריסון עם גיטרת הגרטץ’ שלו שחוברה לפדל ששולט על הווליום. ג’ורג’ ניגן את האקורדים של השיר ושינה את הווליום עם הפדל תוך כדי מה שיצר אפקט מוזר ומעניין. למעשה בתחילת היום הוא כבר עשה את אותו הטריק בהקלטות של I Need You. הטריק יחזור על עצמו גם בהקלטות של Wait שתוכנן לאלבום Help אך “נאלץ” לחכות לאלבום Rubber Soul.

ג’ורג’ וגברת גרטץ’

השיר יצא כביסייד לסינגל Ticket to Ride בבריטניה ב 9 באפריל 1965 וזו היא התוצאה הסופית הנהדרת.


3 צפיות0 תגובות
bottom of page