top of page

מתחפשים לביטלס – פוסט פורימי

עודכן: 5 בנוב׳ 2022

אי אפשר להתחיל היום את הפוסט מבלי לציין את יום הולדתו של ג’ורג’ הריסון האהוב שלנו – אז ג’ורג’י, מאחלים לך כל טוב בגן העדן. מי יתן ותזכה לחיי נצח מושלמים.

לכבוד המאורע נתחיל עם שיר שאני כל כך אוהב:


מחר נעלה פוסט אורח של Mor Merige ובו, לכבוד 75 שנים להולדתו של ג’ורג’, היא תשתף אותנו ב-75 עובדות הריסוניות שאולי לא הכרתם. אל תחמיצו.

ועכשיו לפוסט של היום:

לכבוד פורים נקדיש את הפוסט היום וביום חמישי למי שהתחפשו לביטלס, כשהיום נראה את שלושת להקות הכיסוי של הביטלס שניתן להגדיר כמצליחות ביותר בעולם. בנוסף נשמע קצת מתוך 3 אלבומי מחווה מעניינים שנעשו ללהקה. ביום חמישי נקדיש את הפוסט לראטלס המופלאים. מי שמכיר אותם יודע כמה הם נהדרים ומי שלא, מזומנת לו הפתעה מופלאה.

אז מי הן 3 להקות הכיסוי של הביטלס המצליחות ביותר בעולם ולמה החלטתי דווקא עליהן? האמת היא שהן פשוט הופיעו בהכי הרבה רשימות שעלו בחיפוש בגוגל. מכיון שלא ראיתי אף אחת מהן, הכל הוא כמובן בערבון מוגבל, אבל נשמח לשמוע מאנשים שראו אותם, ואני יודע שיש כאן כמה שראו לפחות אחת מהן בשלב זה או אחר.

אז נתחיל בלהקה שכנראה ראו אותה הכי הרבה אנשים בעולם, ולא דווקא בגלל שהיא הטובה ביותר, אלא כיון שהלהקה ידעה איפה להופיע.

בין ינואר 1997 לאפריל 2011, אחת האטרקציות באפקוט סנטר שבדיסנילנד פלורידה היתה מופע של “הפלישה הבריטית”, הופעה בת 20 דקות ביום ו-45 דקות בערב של הרכב בן 4 אנשים ששרו שירי רוק בריטיים. היו תקופות שהיו אלה שירים מגוונים והיו תקופות שזה התחלק בין להקות שונות שביצעו שירים של הרכבים מסויימים. כמובן שהביטלס היו שם וכיון שכמות המבקרים היומית באפקוט מעט יותר גדולה משל המבקרים במועדון ממוצע, יש להניח שאותו מופע היה מופע המחווה לביטלס הנצפה ביותר.

אז אמנם אתם יכולים לטעון שזה לא אומר כלום, כי לא באמת הקשיבו ולא באמת קנו כרטיס למופע, ואתם צודקים, ועדיין…

ככה זה נראה בהופעה האחרונה שלהם בערב


ככה זה נראה בהופעת היום האחרונה


החברים שניגנו שם ראו כי טוב והקימו את ה-BeatleBeat, הרכב כיסוי איתו הם מופיעים ברחבי העולם.


הבאים בתור הם הבוטלג ביטלס, שהוקמו ב-1980 ומאז הופיעו יותר מ-4000 הופעות, בינהם גם בישראל. ההרכב החל את הופעותיו באופן מצומצם באוניברסיטאות והמשיך להופיע בכל העולם בהצלחה הולכת וגוברת. מבין חברי ההרכב המקוריים לא נשאר אף אחד, ועדיין המותג ממשיך להיות פופולרי מאוד. האמת? כשצופים בהופעה שלהם מרוסיה, משנת 2016, זה נראה מרשים מאוד וממש מתחשק לי שהם יגיעו לארץ. יאללה, מי לוקח על עצמו להביא אותם?


ההרכב הבא, Rain, הוקם בארה”ב ב-1975 כהרכב קאברים של הביטלס. עם השנים נוצר מופע כרונולוגי של שירי הביטלס איתו הם יצאו לסיבובי הופעות עולמיים החל ב-1980. ב-2009 החלו להופיע בתאטרון בווסט אנד בברודווי. המופע כל כך הצליח שהם עברו לתאטרון גדול יותר בברודווי ושם המופע רץ 300 פעמים בשנים 2010-2011. מאז הם ממשיכים להופיע בעולם. כמובן שגם כאן השתנו חברי ההרכב, וכמובן שאני מוכן שתביאו גם אותם. אז אתה או את, שלקחתם על עצמכם את הבאת הבוטלג ביטלס? יש כאן עוד אופציה.


יש עוד הרבה להקות לא רעות בכלל, אבל אני חושב ששתי האחרונות הן כנראה העילית ממה שהקשבתי לו בימים האחרונים, כהכנה לפוסט הזה.

ועכשיו לשלושה אלבומי מחווה שהוקדשו ללהקה. הראשון יצא ב-2005 כדי לחגוג 40 שנים ל-Rubber Soul ונקרא – This Bird Has Flown – A 40th Anniversary Tribute to the Beatles’ Rubber Soul. שם מקורי. האלבום לא אחיד, אבל יש בו כמה ביצועים יפים.

זה למשל ביצוע מעניין מאוד של סופיאן סטיבנס (שמועמד השנה לאוסקר על שיר שכתב לסרט “קרא לי בשמך”) ל-What goes on


זה ביצוע מעניין של THE FIERY FURNACES ל-NORWEGIAN WOOD


זה ביצוע ממש חמוד של טד לאו ל-I’m Looking Through You


וזה ביצוע ממש נפלא של נלי מקי ל-If I Needed Someone


מסיים את האלבום ביצוע של הקאובוי ג’אנקיס לשיר Run For Your Life.

אם יש שיר אחד של הביטלס שאני לא יכול לסבול, זה השיר הזה. מדובר בשיר מיזוגני, אלים ונוראי. לשמחתי הרבה, הג’אנקיז מחזירים לשיר כגמולו, כשהאשה מציעה לגבר לברוח אחרת זה יהיה סופו. ביצוע נהדר.


ועכשיו לשני אלבומי מחווה שיצאו לסרג’נט פפר.

הראשון יצא ב-1988 והיה אוסף ביצועים משנות ה-80 של אמנים שונים לשירים מהאלבום. האלבום נקרא Sgt. Pepper Knew My Father (על שם שיר הילדים Lloyd George Knew My Father) והיה מאוד מעניין. האוסף נוצר על ידי NME לגיוס כספים לצדקה.

בפינת התבלין לשבת כבר העלנו את הביצוע המעולה של The Fall ל”יום בחיים”, אבל זה לא אומר שאי אפשר להעלות אותו שוב-


זה ללא ספק שיאו של האלבום. אבל הוא חביב ביותר, גם אם לא כולל שיאים רבים מדי.

זה ביצוע נהדר של Hue & Cry ל-Fixing A Hole


גם הביצוע המצוין של סוניק יוט’ ל-Within you without you כבר כיכב בתבלין, אבל גם עליו אין סיבה לוותר


האלבום השני שחגג את סרג’נט פפר היה פרוייקט של הלהקה הנהדרת The Flaming Lips שנקרא With a Little Help from My Fwends. זה היה האלבום השני שלהם אותו הקדישו לשיתופי פעולה עם חברים. הראשון נקרא The Flaming Lips and Heady Fwends וכלל גם שיתוף פעולה עם יוקו אונו.

האלבום עליו אנחנו מדברים היום יצא ב-2014 וכלל גם הוא את כל שירי סרג’נט פפר לפי סדר ההופעה שלהם. מדובר באלבום מוזר מאוד בהשתתפות אמנים כמו My Morning Jacket, מובי, מיילי סיירוס ועוד אמני אינדי מוכרים יותר או פחות. התוצאה – מוזרה מאוד. אני מודה אני מאוד מחבב אותה. האם אפשר להגדיר אותה כטובה? לא בטוח.

פה תוכלו לשמוע את כל האלבום ולחוות את דעתכם-

זהו להיום.

ביום שלישי, כשמתחפשים לבית הספר, בני ועוד 3 חבריו לכיתה ד’ יעטו על עצמם את הג’קטים של סרג’נט פפר. מה עוד אוכל לבקש? אז למה אתם מתחפשים?

4 צפיות0 תגובות
  • Facebook
  • Twitter

©2023 ביטלמניקס

bottom of page